Playerunknown’s Battlegrounds dostigao million igrača!!!

Nevjerovatno!

Nova senzacija po imenu Playerunknown’s Battlegrounds je dostigla  milion istovremenih igrača, a još nije ni Nedjelja!
O PUBG-u trenutno zadivljeno priča cijela gaming scena. Nakon što je ova igra proletjela kroz sve rekorde, čak i skinula CS:GO i DOTA2 sa trona po broju igrača, sada je dostigla rekord od milion istovremenih igrača. To znači da je u jednom momentu, a ovo pažljivo pročitajte, bilo MILION aktivnih igrača u igri. U isto vrijeme!

Uspjeh za uspjehom je pratio ovu igru, ali u posljednje vrijeme su dobili žestok odgovor od strane ljutih igrača. Nije ni čudo. Tvorci igre su banovali ljude samo zbog prijava od strane popularnih streamera. Ovi su za najmanju sitnicu prijavljivali druge igrače za vrijeđanje, zlostavljanje isl., pa su tvorci vjerovali na riječi i drugima dali ban. To sve ne bi bio problem, da streameri nisu ljude prijavljivali i radi najvećih gluposti poput pucanja iz snajpera i generalno normalnih stvari u ovakvim igrama. Rezultat je “mixed” ili pomiješana ocjena na steam stranici pUBG-a.

 

I kao da to već nije dovoljno nevolje, CS:GO, prethodni kralj svih FPS igara, će dobiti Battle Royale mod, uvodeći PUBG princip igranja za ljubitelje CS:GO.
Iako CS:GO ne izgleda ni približno lijepo kao PUBG, to nije zaustavilo milione igrača da igraju Counter Strike godinama i godinama.

Da li će PUBG podleći pod ovim pritiscima, ili će ostati na tronu uprkos novom modu koji dolazi za CS:GO?

 

Please follow and like us:

ads by Google (sorry, we need money for food and beer)Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *