Igrali smo FIFA 18 Demo, pročitajte naše utiske

Demo verzija ovogodišnje FIFA-e je izašla, pa smo je isprobali.

Pogledajte snimak streama:

Ovo su naši utisci:

Dobro:

  • Grafika: Od samog pokretanja igre, sve djeluje tečnije, a slike, objekti i igrači oštriji. Opći osjećaj je sličan onom u FIFA 17, ali sve djeluje malo modernije. To nije dovoljno da igru nazovemo inovaitvnom, samo možda malo drugačijom. U igri grafika je prelijepa. Igrači izgledaju bolje nego ikada, a i drugi detalji su divni. EA je uspjelo da uovom segmentu zasja, ali ipak postoje neke sitnice koje bismo željeli vidjeti popravljene u budućnost. Ostavićemo to za sekciju “Loše”.
  • Fizika: Sada je još teže igrati odbranu ili organizovati konkretan napad. Pokreti igrača su očigledno drugačiji od onih u FIFA 17, a pogotovo ako ste igrali prethodnu igru. Pokreti jesu bliži realističnim (npr. igrači se ne zaustavljaju lako nakon trčanja). Svi volimo malo realizma u igri, zar ne?
  • Stadioni: Iako nije veliki napredak u pitanju, stadioni su prelijepi. Super izgledaju, a odličan je osjećaj igrati na njima. Publika još dodatno poboljšava atmosferu, pa se skoro osjećate kao da utakmicu gledate sa tribina Bombonere ili Allianz Arene.

Loše:

  • Grafika: Cijela igra kao da je pod nekom vrstom spužva filtera. Tu i tamo djeluje kao da su neke boje blijede. To nije veliki problem, ali pomalo umanjuje efekat video sekvenci. Meni u igri je još uvijek čudan i zbunjujući, a i skoro isti kao u FIFA 17. Ovdje su nam potrebna poboljšanja, pod hitno!
  • Fizika: Stari problem FIFA igara – igrači djeluju kao da su svi napravljeni od drveta. Unapređenja vidljiva na facijalnim ekspresijama i pokretima oka pomažu, ali Pjanić i kompanija i dalje su uštogljeni i robotični, širokih ramena. Usput, EA, popravite oči – na sasvim drugom su nivou realizma od ostatka lica, pa sve to djeluje malo jezivo. Također: Ako je igrač bolji od drugog, to ne znači da se ovaj treba odbijati od njega po terenu kao da je Superman. Da li je iko u EA zapravo ikad igrao nogometa? Ikada?
  • Ostalo: Stvar koja nam je svima smetala u FIFA 17 još nije riješena. Kursor miša. Ako igrate pomoću kontrolera, primjetićete kako svaki put kad je na ekranu neki meni, automatski će biti selektovan onaj gdje ste ostavili miša posljednji put kad ste ga dotakli. Ovo treba biti sređeno, jer je iritantno i ne bi trebalo da se uopšte više mora naglašavati.

Zaključak:

“Barem su ovaj put popravili grafiku” – anonimni 14-godišnji igrač FIFA-e.

Šalu na stranu, FIFA 18 je došla sa dosta poboljšanja u igrivosti i grafici. Međutim, ako već posjedujete FIFA 17 – molimo vas da razmislite da li se isplati potrošiti cijenu FIFA 18 na igru koja doslovno ima samo “ljepšu grafiku i ponovo drvene igrače”. Ako nemate prethodne FIFA naslove, onda možemo slobodno preporučiti ovaj kao odličan izbor, ako vaš novčanik to može podnijeti.

Please follow and like us:

ads by Google (sorry, we need money for food and beer)Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *